Annons

Vandrade bland molnen

Inom Friluftsfrämjandet laddar man hela året för den traditionella alpvandringen i Österrike. Plötsligt är det dags att åka iväg, men veckan, full av intensiva upplevelser går snabbt och i dagarna var man åter hemma efter ytterligare en lyckad utflykt till Alperna.

Varmt var det i år, kanske den varmaste veckan man upplevt sen man drog igång för drygt tio år sedan. Att hålla vätskebalansen på rätt nivå är viktigt och att vattenflaskan därför finns nära till hands.

Annons
 

Resan fram och tillbaka till Österrike sker nattetid. Hyllingebuss står för transporten medan inkvartering sker i Stubacher Hof i Uttendorf, som drives av familjen Altenberger. Kvinnan i huset är svenska Maj-Inger, som en gång åkte på skidresa till Österrike och förälskade sig i skidläraren som hon sedan gifte sig med. En senare generation finns också involverad i verksamheten.

Bussen finns tillgänglig under hela veckan och innebär att dagsturerna kan variera ordentligt mellan olika mål i regionen. I år gjordes dessutom en dags vandringsuppehåll för en utflykt till Salzburg.

En bra grundkondition är nödvändigt för att kunna njuta fullt ut av vandringarna,  där lederna går såväl som genom vackra sommarängar som i kuperad terräng längs branta bergssidor, rapporterar Jan-Erik Mattsson.


…eller längs brant bergssidor. Foto: Connie Brandt


Bra med stavar när man skall över ett och annat vattendrag. Foto: Connie Brandt.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser