Annons

Ridklubb firar 40 år

Viarps kör & ridklubb fyller i dagarna 40-år och detta firar man med en fest på lördag. Drygt 100 anmälda kommer för att äta, dricka, leka lekar och dansa.
– Det blir en fest inne i ridhuset fast utan hästar, säger Susanne Johansson, ridskolechef på klubben, lite hemlighetsfullt.

Föreningen grundades 1972 och har under åren utvecklats till att idag ha cirka 600 medlemmar.
– Vi har en professionell hästhållning med välmeriterad personal och bedriver häst- och ridutbildning av hög kvalitet för alla åldrar och kunskapsnivåer. I dagsläget har vi 25 hästar fördelade på 10 storhästar och 15 ponnyer och 350 elever som rider lektion varje vecka.
Därutöver anordnas specialkurser inom dressyr, hoppning, körning, voltige, lägerverksamhet och vid förfrågan skräddarsydda kurser.

Annons
 

På anläggningen som är belägen mellan Landskrona och Vallåkra finns en speciell gemenskap som genomsyrar hela verksamheten från ridlärare till elever, föräldrar och hästar.
– Många medlemmar har börjat rida här som barn och därefter fortsatt att hålla kvar vid klubben när de börjat tävla på lite högre nivå.

Ridklubben bedriver en omfattande tävlingsverksamhet året runt, från klubbtävlingar upp till regional nivå och Allsvenskan, med mer än 25 tävlingar per år. 2011 vann VKRK ridskolemästerskapet för ponny och kom på fjärde plats för ridhäst.

Föreningen har även uppmärksammats mycket för engagemanget i Cityidrott.
– Vi vill att alla ska känna sig delaktiga och välkomna i föreningen oavsett hur länge man har ridit och vilken ambitionsnivå man har, avslutar Susanne Johansson.


Ridskoleelever trivs med den fina gemenskapen som finns på Viarps kör & ridklubb. Foto: Anna Classon.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser