Annons

Pysselklubben gör skräp till guld

Under hösten välkomnas pysselglada tjejer och killar i åldern 7-12 år till Landskrona museums stora ateljé.
– Vi kommer vid 15 tillfällen i höst med två olika grupper pyssla och förhoppningsvis göra ”guld av skräp”, säger en leende Murat Saglamoglu från Kulturstöd Unga på fritids- och kulturförvaltningen.

Det är alltså Pysselklubben som gör comeback och denna gången med fem unga ledare som utbildats av förvaltningen.
Visionen de har är att hjälpa barnen att vässa sina kreativa förmågor och se till att fler får ta del av de fantasifulla verk som skapas på Pysselklubben. Detta ger de unga  ledarna nyttig erfarenhet samtidigt som verksamheten kommer 30 barn till del, säger Murat Saglamoglu.

Annons
 

”Ta skräpet och gör till guld” är namnet på ett av de teman barnen kommer att jobba med under hösten.
– Det innebär att man tar med sig något hemifrån och skapar en helt  ny funktion av det.

Onsdag den 5:e september  och torsdagen 6:e september är det uppstartsträffar på museet där arrangörerna också ser att föräldrarna medverkar vid tillfället.
– Vi tar  en avgift på 100 kronor per barn för hela terminen. Summan är symbolisk och täcker inte på något sättens materialkostnaderna. Vi har stött och blött detta och tror inte det ska hindra någon från att medverka. Tanken är snarare att det ska sända en signal inte minst till föräldrarna om att detta är en viktig aktivitet, betonar Murat Saglamoglu.
Pysselklubben har tidigare haft liknande arrangemang som då varit kostnadsfria.
– Vi vill ha kontinuitet i verksamheten och att barnen kommer vid så många tillfällen som möjligt.

Terminsavslutningen i december mynnar ut i en stor utställning med verk som barnen skapat. Vernissage och utställning på Landskrona museum dit familj, vänner och konstintresserade välkomnas redan nu.

Intresserade föräldrar kan få mer info via klubben@landskrona.se eller 0418-47 33 41. Sista anmälningsdag är fredag 31 augusti.
Blankett finns på www.landskrona.se/klubben.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser