Annons

Ny drottning och kung korad genom papegoyeskjutning

Nyligen korades en ny kung och drottning på Citadellet genom den medeltida grenen papegoyeskjutning. Lördagen den 11 augusti ordnade S:t Knuts Gille i Landskrona för 28:e gången den årliga papegoyeskjutningen vid Landskrona Citadell. Ett 100-tal gillesmedlemmar och gäster samlades på borggården i strålande solsken innan det var dags för uttåg med trumslagare till skjutplatsen vid Bastion Landscrone.

Liksom Knutsgillet, har papegoyeskjutningen anor från medeltiden då målen var levande fåglar. Lyckligtvis har dessa numera ersatts av målade fåglar som måltavlor men det är svårt nog att träffa dem med pil och båge. Som alltid var dock både stämningen och tävlingsinstinkten på topp och efter väl genomförd tävling kunde så årets fågelkung David Olow och f ågeldrottning Britt Stoltz koras.

Annons
 

Anmodad klädsel under Papegoyeskjutningen inkluderar även huvudbonad och värdig segrare i den ärofyllda hattävlingen blev Henriette Karling med sin egenhändigt tillverkade skapelse innehållande, inte papegoja, utan kanariefågel.
– Kvällen fortsatte med utsökt mat och dans till långt in på den ljumma sommarnatten, meddelar Camilla Christerson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser