Annons

Hett möte mot Bajen slutade 0-0

Det var hett och intensivt på Söderstadion när BoIS var på besök för att möta Hammarby. Visiten var knappast vänskaplig och spelet var tufft utan att bli fult. Det enda som matchen egentligen saknade var mål. När domare Mohammed Al-Hakim från Köping blåste av efter två övertidsminuter stod det 0-0 på resultattavlan.

I första halvlek var det Hammarby som hade det mesta av spelet. De hade också den första riktigt heta chansen då Max von Schlebrügge nickade en hörna från före detta BoISaren Mikael Rynell i ribban. Ett par minuter senare fick Mattias Adelstam ett gyllene läge efter en lysande framspelning av nämnde Rynell men hans skott smet just utanför.
Trots Hammarbys stora bollinnehav skapade BoIS några riktigt heta chanser. Den första fick Fredrik Liverstam som sprang sig fri i djupled efter en genial passning av Fredrik Karlsson men Johannes Hopf i Bajenmålet räddade. Returen sköt Fredrik Karlsson rakt på en försvarsspelare.
Tio minuter senare var Karlsson tvungen att lämna planen efter att han fått en smäll i huvudet och in kom hans namne Olsson. Han hade bara varit inne i drygt två minuter när han fick bollen på egen planhalva. Han avancerade fram, drog några backar och plötsligt stod han öga mot öga med Johannes Hopf. Avslutet blev dock inte bättre än att bollen gick till en resultatlös hörna.

Annons
 

Andra halvlek blev lika intensiv som den första. En som gett och tagit mycket stryk var Marcus Lantz som byttes ut till förmån från en annan tuffing, Thomas Raun, efter en dryg timmes spel. Strax innan Lantz byttes ut blev han varnad och Raun hade inte varit inne länge innan han fick ett gult kort han också. I den sist nämndes fall renderar kortet en avstängning.
Målchanserna blev, i takt med att spelarna blev trötta, allt färre. BoIS hade dock ett ypperligt läge att ta hem tre poäng. Det var i sista tilläggsminuten som Fredrik Olsson lyckades slita sig från sin bevakning men hans skott gick utanför.

BoIS tränare Henrik Larsson är nöjd med vad han fick se på Söderstadion.
– Killarna gör en fantastisk match, säger han och lyfter fram ungdomarna.
– De kommer hit till Söderstadion och spelar totalt respektlöst. Bland annat så gör Robin Eliasson Hofsö en kanonmatch mot Max von Schlebrügge. Nu gäller det bara att han behåller fötterna på jorden och kommer ihåg vad det är som gjort att han kommit så här långt, berömmer tränaren som är nöjd med poängen, i alla fall delvis.
– Hade vi sagt innan att vi får en poäng så hade vi köpt det. Men det är klart att med tanke på de lägen vi hade så hade det lika gärna kunnat bli tre.
Nöjd eller ej, gladast för resultatet är dock Halmstad som ligger på kvalplatsen, fem poäng före BoIS och med en match mindre spelad.
– Jag vill inte ha en sådan höst som vi hade förra håret. Det hade gett mig grått här. Vårt mål är att ha så stort avstånd som möjligt neråt. När vi sedan har säkrat kontraktet får vi se hur långt det räcker, avslutar Henrik Larsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser