Annons

Dags för skolstart

Med glada ögon och en aning blygsamma leenden mötte eleverna i klass 4-5 på Pilängsskolan Landskrona Direkt i samband med att höstterminen började på tisdagsmorgonen.

Vädret har väl inte varit det bästa men avslutningen på sommarlovet fick godkänt. På skolan i Norrestad samlades de cirka 250 eleverna i sina respektive salar och det snackades naturligtvis om allt som hänt under lovet.
– Jag har varit i mitt hemland Bosnien, sa en flicka i klass 4-5 och hennes klasskamrat hade varit i Tysklands huvudstad Berlin. En tredje hade besökt Skånes Djurpark men de flesta hade varit hemma i Landskrona. Klart var i alla fall att samtliga elever tyckte att det var roligt att vara tillbaka i skolan och träffa kompisarna.

Annons
 

Närmast väntar pluggande fram till den 29 oktober då det är dags för en veckas höstlov. Höstterminen avslutas den 20 december.
– Det är så härligt att se alla igen. Jag ser fram emot en spännande och kul hösttermin, säger lärare Britt-Marie Johansson.

I dag började sammanlagt 3543 eleverna på grundskolan i Landskrona av dessa gjorde 429 elever sin första skoldag då de började årskurs 1.
– Vi har höga förväntningar på och tilltro till alla våra grundskoleelevers kapacitet. Med stöd av en allt större andel behöriga lärare skall alla elever nå så långt möjligt under sina nio grundskoleår, säger Tomas Johansson chef för utbildningsförvaltningen.

Landskrona stads grundskolor arbetar det kommande läsåret bland annat med att utveckla matematikundervisningen, att stärka det specialpedagogiska stödet i den ordinarie klassen i en inkluderande skola och att stärka arbetet med att tidigt fånga upp elever som har svårigheter i skolarbetet.

I dag började även totalt 782 elever gymnasieskolan omfattande både nationella och introduktionsprogram i Landskrona. Cirka 240 av eleverna börjar årskurs 1.
– Andelen elever på högskoleförberedande program ökar på de kommunala skolorna. Men vi har trots detta kunnat starta alla program som har varit sökbara, det vill säga även våra yrkesprogram. Detta är unikt bland många kommuner eftersom elevkullen som nu börjar gymnasieskolan är liten, säger Tomas Johansson.

Landskrona stads gymnasieskola kommer från och med nästa läsår flytta de högskoleförberedande programmen till centrum. Det är Allvar Gullstrandgymnasiet som kommer ta över huvuddelen av Dammhagskolan. Under våren 2013 kommer de nya lokalerna att renoveras och anpassas till en attraktiv gymnasieskola.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser