Annons

Vad händer här?

– Vad händer här?, tjoade vi till de två männen som stod och arbetade i en lift högt upp på Tranchellska huset.

I veckan lossande en av utsmyckningarna i järn från huset och föll ner på marken. I samband med detta uppmanade Räddningstjänsten fastighetsägaren Svenska hus att kontrollera hur det stod till med övriga utsmyckningar på huset och det är alltså detta som sker nu.
– Vi kommer att ta ner samtliga för att sedan fästa om dessa, förklarade byggnadsarbetarna.

Annons
 

Tranchellska huset innehåller i dag kontor och bostäder. Huset är en unik nyrenässansbyggnad från 1890-94 ritad av arkitekterna Magnus Isaeus och Carl Sandahl. Huset uppfördes av Carl Tranchell som privatbostad  intill den av honom grundade sockerfabriken som låg där stadshuset ligger idag.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser