Annons

Lejonet visar framtassarna i Värmland

I veckan deltar IF Lejonets Team 99 i  Nordic Youth Trophy 2012 i Värmland, ett internationellt idrottsevenemang och cup för hockeyungdomar samtidigt som medföljande föräldrar kan ta del av en mängd aktiviteter.
– Vi har det förträffligt bra, hälsar lagets tränare Vesa Ruuskanen som i gruppspelet fått se sina adepter spela riktigt fin hockey.

Redan i inledningsmatchen besegrade Lejonet arrangörsklubben Färjestad BK med 5-1 innan man i tur och ordning vunnit mot IHK Sparta Warriors, Arvika HC och Södertälje. Segrarna har tagit Landskronakillarna till A-slutspel i vad tränaren beskriver som en av landets bästa turneringar.
– Naturligtvis betyder vår sommarträning mycket och där vi kunde gå på is redan vecka 30. Bland annat har vi haft en egen camp i hallen. Killarnas träningsvillighet i kombination med den stora talang som finns i truppen gör att framgångarna nu kommer, menar tränaren.

Annons
 

Lejonet har genom åren haft problem att behålla sina talanger när dessa nått upp i tonåren. Hur fundera tränaren kring detta nu när 13-åringarna börjar visa framtassarna?
– Bra träningar och en bra organisation är viktiga ingredienser. Samtidigt vill vi delta i de bästa turneringarna. Kan vi fortsätta så, så tror jag att vi kan behålla killarna i Landskrona. 

Idag fortsätter Lejonet i A-slutspelet vilket också avgörs som en enkelserie med fem lag i en pool och fem i en annan. Klockan 9.45 tar sig Lejonet an finska Jokerit.
– Turneringen avgörs i tolv olika ishallar runt om i Värmland  och finalen på söndag spelas inne i Löfbergs Lila Arena.

Vill du följa hur det går för Lejonets 13-åringar går det att följa matcherna live via CupOnline

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser