Annons

Förmodad kommunchef gästade stadshuset

Den 23 augusti sammanträder kommunstyrelsen i Landskrona och ett av besluten som ska tas är om man ska anställa Christer Pålsson som ny kommunchef för Landskrona.

På torsdagen var han och hälsade på i stadshuset och träffade såväl politiker som tjänstemän och fack.
– Jag har träffat representanter för Treklövern under förmiddagen och i eftermiddag ska jag ha möte med Socialdemokraterna och sedan Sverigedemokraterna, sa Christer Pålsson efter att han intagit lunch med kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP).

Annons
 

Mycket tyder på att det råder enighet över partigränserna om Christer Pålssons duglighet och att det därför blir ett enhetligt ja i kommunstyrelsen. När han i sådant fall kan börja sin tjänst är dock oklart. – Jag vill vara med redan i planeringsstadiet när höstens och vinterns projekt ska rulla igång så i bästa fall hoppas jag kunna börja i september. Men beslut kan alltid överklagas och ska därefter stötas och blötas. Därför vill jag inte spekulera för mycket innan alla pusselbitar är på plats.

Christer Pålsson arbetar idag som kommunchef i Bromölla men enligt honom själv är det inte den meriten som gör att han är lämplig som kommunchef i Landskrona.
– Det är nog snarare mina erfarenheter från Malmö som jag kommer att ha nytta av. Jag jobbade direkt under stadsdirektören och sysslade mest med organisation och förändringsprocesser. Jag kommer att förespråka en rak dialog och stor transparents.

Den tilltänkta kommunchefen bor i dag i Malmö och pendlar till Bromölla. Skulle han få jobbet i Landskrona kan han mycket väl tänka sig att flytta hit även om han inte har någon direkt koppling till staden.
– Jag känner till Landskrona en hel del men har ingen som helst koppling hit. Men att flytta till Landskrona skulle jag kunna tänka mig hur beslutet den 23:e än blir.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser