Annons

Fotbollsspel från 1958 under klubban

Stadsauktionerna på Skånes Auktionsverk fortsätter att hålla ett starkt grepp om publiken. Med tanke på gårdagens smått nostalgiska avskedslandskamp för nationalarenan, Råsunda, där flera av legenderna från VM-finalen var på plats kan inte lördagens auktion komma lämpligare.
–  Vi har mängder av gods från tidsperiod kring 50-60-talet, säger Joakim Karlsson som ansvarar för firmans månadsauktioner.
Här finns en ishink av teak, Cobra-telefon, konfektion från Katja of Sweden, servisdelar ur Stig Lindbergs ”Röd Aster” och glas från Johansfors.

Men med tanke på fotbollen igår och VM-finalen 1958 så är väl frågan om ett fotbollsspel av märket Aristo, tillverkat i Stockholm under det legendariska fotbollsåret är något av en höjdpunkt.
– Många äldre minns säker VM-finalen på Råsunda. Det var första gången som nationen kunde avnjuta ett stort idrottsevenemang från vardagsrumssoffan framför den nyinförskaffade televisionsmottagaren. Och efter sommarens OS i London kan ju lätt en tristess smyga sig in,  så visst vore väl fotbollsspelet något att utmana vännerna på, menar Joakim Karlsson.

Annons
 

För intresserade finns hela auktionskatalogen utlagd på Skånes Auktionsverks hemsida, där man även kan lägga bud.
–  Sammanlagt har vi denna gången drygt 1000 rop, avslutar Joakim Karlsson.

Det är alltså på lördag klockan 12 som Skånes Auktionsverk startar upp säsongens första stadsauktion. Visning har man under fredagseftermiddagen samt två timmar innan auktionsstart.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser