Annons

Årets hjälpsändning till Lettland på väg

Igår avgick ännu en hjälpsändning till Lettland från Koppargården i Landskrona
Många minns säkert Elsa Kittel och hennes insamlingsverksamhet och hjälpsändningar till Lettland. Sedan eldsjälens bortgång 2009 har hjälpsändningarna fortsatt med Gun Andersson som huvudansvarig.

Igår packades en 80 kubikmeter stor lastbil full med  800  kartonger på cirka 10 ton fyllda med kläder, skor, husgeråd, leksaker, skolmaterial  med mera. Sändningen är nu på väg till mottagarorganisationen Mission Pakapieni i Tukums, vilka kommer att dela ut till behövande runt om i Lettland. 

Annons
 

Med på årets resa finns Gun Andersson tillsammans med utflyttade landskronabon Kerstin Halldin som fortsätter att engagera sig i hjälpverksamheten samt representant för Lions Club Landskrona/Citadella. Delegationen  ska på plats under en vecka följa verksamheten hos Mission Pakapieni  och göra besök hos familjer och institutioner.

Hjälpsändningar har genomförts sedan 1991 till bland annat Rumänien och Estland och sedan 2003 till Lettland.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser