Annons

Polisens förlängda arm

Nu  söker polisen fler volontärer i Landskrona. Volontärverksamheten började i Malmö och Landskrona i december 2010 och har sedan dess utökats till fler orter runt om i Skåne. Arbetet som de frivilliga utför fokuseras framför allt på trygghet och brottsförebyggande åtgärder.

I Landskrona har polisen 20 volontärer. Dessa genomförde ifjol 41 olika uppdrag och i år är man hittills uppe i 24 åtaganden, senast syntes man på Magnus Ugglas konsert på Citadellet i fredags.

Annons
 

Jürgen Burhorn är 23 år och har varit volontär sedan december förra året.
– Det har varit mycket inspirerande. Jag känner att jag har gjort något bra. Sen är det klart att vissa saker är roligare än andra och denna tillhör de bästa, säger Jürgen Burhorn i samband med konserten.
Flera av volontärerna har polisyrket som dröm. Detta är dock något som inte Jürgen Burhorn funderat så mycket på.
– Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra i framtiden. Jag hoppade på detta för att jag ville göra något gott.

Från Polisens sida är man positiva och glada över att det finns engagerade krafter som vill vara med och hjälpa till vid exempelvis idrotts- och fotbollsevenemang, festivaler och valborgsfirande.
– Om man omsätter årets uppdrag i insatstid från volontärerna motsvarar det runt 450 timmar av ökad synlighet och vuxenförebyggande närvaro i olika sammanhang, säger Anders Enqvist vid Polisen i Landskrona.

– Volontärerna har inga polisiära befogenheter och ska i första hand tänka på sin personliga säkerhet. Händelser och incidenter som kan inträffa trots deras närvaro rapporteras omgående till den polis i yttre tjänst som är avdelad att ansvara för uppdraget, avslutar Anders Enqvist och hoppas att alla volontärintresserade har möjlighet att komma till polishuset den 17 september klockan  18:30 när det är dags för en ny informationsträff.

Läs mer om polisens volontärer på www.polisen.se/volontar-skane

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser