Annons

BoIS på fjärde plats efter seger över FFF

I och med BoIS 2-1 seger över Falkenbergs FF på Idrottsplatsen på måndagen hoppade laget på det sista tåget i jakten på kvalplatsen till allsvenskan. Både Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani och Marcus Lantz gjorde sina första mål för säsongen och det var också de som var bäst i den randiga tröjan.

Första halvlek bjöd på en skaplig fotbollsunderhållning och det var BoIS som stod för det mesta av grannlåten. Fredrik ”Mini” Svanbäck hade matchens första läge redan i den tredje minuten men fick se sitt skott gå över målet.
Det mesta som hände framåt låg dock Surprise Ralani bakom och det var även han som gjorde matchens första mål. Ivo Vazgec kastade ut bollen till Fredrik Karlsson som passade bollen till Surprise på vänsterkanten. Den vindsnabbe mittfältaren tog sig framåt, blickade upp och skruvade in bollen i gamle BoIS-målvakten Stojan Lukics vänstra kryss.

Annons
 

Med knappt tio minuter kvar av halvleken var Surprise nära att göra 2-0 men hans frispark från vänsterkanten tippades över målet med en resultatlös hörna till följd.
Falkenbergs bästa målchans i första halvleken hade duktiga Anton Wede som fick se sitt skott ur snäv vinkel gå längst med mållinjen utan att någon lyckades få en tå på bollen.

De 2 510 åskådarna hade knappt hunnit bänka sig inför andra halvleken innan Falkenberg kvitterade och det var tidigare nämnde Wede som låg bakom med sitt fina förspel som ledde till att Marcus Översjö kunde prickskjuta in 1-1. Cirka tio minuter senare var det nära att gästerna tog ledningen då de fick en straff efter att Viktor Sköld fallit i en närkamp med Philip Andersson. Ivo Vazgec räddade dock Stefan Rodevågs straff och returen sköts utanför.

Straffräddningen blev lite av tändvätska för BoIS som tog över spelet allt mer och i matchens 70:e minut kom avgörandet. Marcus Lantz fick bollen på högerkanten och avancerade inåt och sökte passningar. Det dök dock inte upp några alternativ varför han helt sonika skruvade in bollen till höger om Lukic och glädjen hos målgöraren var obeskrivlig.

Falkenberg var inte på något vis ofarliga men BoIS spelade ut matchen och kan i och med segern konstatera att avståndet ner till kvalplatsen till division 1 är nio poäng.
– Vårt fokus ligger just nu på att se till att avståndet till lagen där är så stort som möjligt så får vi titta uppåt i tabellen sedan, sa en nöjd BoIS-tränare Henrik Larsson efter matchen.
– Idag spelade vi riktigt bra och vi fick se två snygga mål. Det kändes otroligt skönt att vi kunde ta tre poäng.

Falkenbergs tränare Thomas Askebrand kunde hålla sig för skratt.
– Det känns snöpligt och bittert. BoIS gör ett ruskigt snyggt mål men sedan jobbar vi oss in i matchen och kvitterar. Sedan missar vi straffen och går på en jävla maja när vi ska klacka bollen och då gör Lantz 2-1. Jag tycker att vi var värda oavgjort men får åka hem utan poäng, sade han efter matchen.

En som var desto gladare var Surprise Ralani som gjorde säsongens första mål.
– Jag är lycklig att jag äntligen får visa vad jag kan. Det känns bättre och bättre för varje match och nu kan allt hända, sade ha efter att ha kommit ut ur duschen.

Även Marcus Lantz tog emot pressen med ett leende på läpparna.
– Jag hade en massa folk framför mig och till slut var jag tvungen att skjuta, sa han om målet och bedyrade att han inte hörde alla i publiken som skrek SKJUT!!!
– Det har varit en tung säsong. Jag missade första halvåret men nu hoppas jag att jag får avsluta min fotbollskarriär snyggt, säger Lantz som även han känner att det går bättre och bättre.

Närmast för BoIS väntar division 2-klubben Enskede IK i svenska cupen på lördag klockan 14.00. Om det är en match i det lilla formatet så väntar en desto större utmaning tre dagar senare då man ska möta Hammarby på ett fullsatt Söderstadion i Stockholm.
– Vi vill göra vårt bästa i alla våra matcher men det är klart att jag är mycket sugen på att få möta Hammarby. Jag har aldrig varit med från start på Söderstadion så det skulle vara otroligt kul. Vi har ju en rejäl revansch att ta efter den snöpliga förlusten förra året när de gjorde två mål i slutminuterna, säger Surprise Ralani.

Och visst är det ett perfekt läge att ha Hammarby bakom sig i tabellen innan matchen. Allt tyder på att fokus för a-truppen kommer att ligga på just den matchen och att de som inte har så mycket speltid kommer att få möta Enskede i cupen. Men hur det blir med det återstår att se i slutet av veckan.


Fredrik Karlsson fick inte uträttat lika mycket som han brukar men det kan ju kvitta när andra kliver fram och avgör.


Ibland kan det se märkligt ut med fotboll.


Linus Olsson lyckades inte heller göra mål på Falkenberg.


Det gjorde dock Surprise som stod för ett av säsongens vackraste mål på IP, om inte det vackraste.


Straff? Knappast….


…men det kan ju kvitta om man har Ivo Vazgec i mål.
– Jag ser inte det som en straffmiss utan som en straffräddning, sa BoIS tränare Henrik Larsson efter matchen.


Philip Andersson går från klarhet till klarhet.


Fredrik ”Mini” Svanbäck slet förtjänstfullt på mittfältet med Marcus Lantz.


Marcus Lantz gratuleras av sin tränare efter målet.


Surprise gjorde sin bästa match för säsongen och lovar att det ska komma mer längre fram.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser