Annons

Valuta för fondpengar

Tidigt i våras fick IBK Landskrona Falcons ett bidrag på 15 000 kr ur Landskrona Idrottsfond för lägerverksamhet för några av sina flicklag. Den gångna helgen var det dags. Ett 20-tal tjejer mellan 7-13 år tränade och umgicks i dagarna tre med utgångspunkt från GF Idrotts stuga i Borstahusen.
Och att ledarna lyckats jobba med flickornas gemenskap, självförtroende och glädje till sporten, var inte att ta miste på när tjejerna avslutade lägret med en miniturnering i Västervångskolans idrottshall.
– Jag tror nog att alla haft en riktigt kul helg, sa tränaren Maria Andersson när hon summerade lägret.

Samtidigt som tjejernas läger pågick deltog klubbens P13 och P15 i Båstad Outdoor Open på tennisstadion och här gick det riktigt bra för det yngsta gänget.
Falcons P13 vann den dramatiska finalen mot ärkerivalerna i FC Helsingborg med 2-1. Med blott 10 sekunder kvar på matchuret, räddade Falcons målvakt, Niklas Inkinen ett friläge.

Annons
 

Fakta om Idrottsfonden
Idrottsfonden bildades 1968 och har sedan dess delat ut bidrag för olika ändamål till idrotten i Landskrona. Idrottsfondens styrelse beslutade i september 2009 att avsätta en större summa pengar till föreningslivet.
I tre år, med start 2010, har man avsatt 200 000 kr per år för föreningsprojekt. Idrottsföreningar ges möjlighet att ansöka om medel, två gånger per år, för verksamhet enligt prioriterade kriterier.

  • Rekrytering av ledare samt utbildning av befintliga ledare/tränare inom barn- och ungdomsverksamhet.
  • Utveckla föreningens verksamhet där det kan ingå att skapa förutsättningar för att erbjuda ökad verksamhet och få fler medlemmar
  • Lägerverksamhet som syftar till att utveckla och stärka den sociala sammanhållningen i föreningen.
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser