Annons

Deckardebut av Bergh

När kommer genrebytet?, frågade vi författaren Jonas Bergh för drygt fem år sedan.
– Genrebytet?, svarade han.
– Deckaren, kontrade vi.
– Den kommer nog aldrig, replikerade Jonas Bergh.

Av detta lär vi oss, återigen, att ”aldrig” ta ordet på allvar. I höst släpper författaren från Landskrona som är bosatt i Malmö sedan flera år tillbaka, sin deckardebut, Mord.
–  Förutom berättarglädje innehåller den såväl svärta och avslappnad spänning som ett gott humör, skriver Jonas Bergh i ett pressmeddelande.

Annons
 

Författaren släpper dessutom ytterligare en bok i höst, Sju månader. Böckerna kommer att ges ut samtidigt och blir Jonas Berghs tionde och elfte bok.

Om Sju månader:
Sju månader. Jonte Sten, huvudpersonen från romanerna Och fortsätta vidare bort och Ett hål i huvudet där ljuset tar sig in, är tillbaka, men i tveksamt skick. Därför har hans levnadstecknare, Jonas Bergh, fått full frihet att botanisera i dator och skrivbordslådor, plocka bland novell- och romanutkast, dagböcker och dikter, tårfyllda nattliga samtal. Det blev en kort roman, en ganska rak och poetisk krönika. Sju månader.

Om Mord:
Hänsynslösa exploatörer, underjordiska sällskap, knark, mord, maktintriger. Mystiska släktskap och havet, ständigt detta hav och dess båtar och mysterier, miljöer som tavlor. En dansk snut och ett och annat besök på krogen. En huvudperson som helst vill skriva musik från hjärtat och hitta tillbaka till sin familj, snubblar över lik och dras in i mordhistorier, i Borstahusen och Limhamn, på Möllevången.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser