Annons

Wormovinst i höstpremiären

Matchen höll inte speciellt hög klass – det gjorde däremot målet som avgjorde höstpremiären på Exan.
Ett riktigt klassmål, tyckte tränaren Dick Melin, om Erik Noréns fullträff, som säkrade IK Wormos seger mot Billesholms GIF, 1-0 (0-0), i västra femman.
Målet kom i 88:e minuten. Johan Karlströmer slog ett utmärkt inlägg, Erik mötte klockrent med huvudet och bollen satt otagbart i ena krysset.
– Det var skönt att vinna. Men jag hade varit nöjd med en poäng och matchen hade kunnat sluta hur som helst, sa Dick Melin.

Visst var det så. Billesholm, som slåss för nytt kontrakt, bjöd upp till kamp och hade inte varit missvisande om man fått med sig en poäng.
Billseholm hade bland annat ett tungt skott i första halvlek, som duktige målvakten Andreas Borg kastade sig och tippade över ribban.
Och i början av andra halvlek noterade gästerna ett friläge, men även då fick Borg sista ordet.
– Andreas gjorde en jättematch, tyckte Dick Melin.

Annons
 

Wormo hade ett bra läge i början av matchen, men hade svårt att få pusselbitarna att falla på plats under första halvlek.
– Vi var rostiga. Det kändes ändå positivt inför andra halvlek.
Men det var Billesholm som började bäst efter paus och det var först under andra halvan av halvleken som hemmalaget lyckades skapa tryck.
Vi skapade några chanser och jag hade känslan att det skulle kunna gå vägen. Vi gick för seger och det var verkligen skönt att vi fick utdelning till slut.

Vad var det mest positiva?
– Det var att försvarsspelet fungerade. Det är givetvis viktigt. Samtidigt var det kul att notera grabbarnas inställning. Vi har byggt upp en vinnarkultur och det är inte tillfälligheter att vi lyckats avgöra i slutminuterna.
– Andreas Borg var kung på Exan. Han är en målvakt med många kvaliteter.
Erik Norén slet hårt i anfallsposition. Kul att det var han som fick avgöra.

Segern innebär att Wormo är uppe i tio förlustfria matcher i rad. Närmast väntar Stehag på bortaplan – Stehag som är det lag som senast lyckats besegra Wormo.


Fredrik Ångbäck, duktig junior, tas hårt av Billesholmsförsvaret. Foto: Leif Hammarström


Igor Zelic i duell med Billesholms duktige målvakt Markus Ljundahl.
Foto: Leif Hammarström

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser