Annons

Succé för gatuteater

Det började redan i torsdags, spektaklet med gatuteater i centrala Landskrona, och på fredagen fortsatte det. Vid scenen på Slottscaféet fick publiken se akrobatik i den högre skolan då La Meute visade konster iklädda endast lakan som virats som blöjor på de sex akrobaterna.
– Vi är ute på turné och imorgon ska vi till Köpenhamn, sa en av akrobaterna under en paus och efterlyste lite skugga.
– Det är lätt att bränna sig och därför får det gärna bli lite mer moln. Men det får inte regna för då kan vi inte uppträda.
Någon risk för regn förelåg dock inte och det fina vädret höll i sig även på lördagsförmiddagen. Det var då dags för tredje och sista gatuteaternumret då Panxuts med Produccions Trapa skojade friskt med Landskronaborna. Med sin groteska utklädnad och med lådor på magen spexade de med gamla och unga i solskenet runt Rådhustorget.
– Det här är det roligaste som hänt på länge. Med aktiviteter som riktar sig till alla så lever stan upp. Fantastiskt trevlig, sa Bente Olsson som var på stan för att se gatuteater med maken Christer.


Det gäller att inte slarva med uppvärmningen när man sysslar med akrobatik på hög höjd.

Annons
 


Det är också viktigt att ha koll på utrustningen…


…innan det är dags att släppa helt på självbevarelsedriften.


Därefter var det dags för några modiga, främst barn, att under ledning av akrobaterna få prova på hur det känns att åka genom luften.


Även kulturförvalningens teaterkonsulent Håkan Persson svarade för ett dödsföraktat hopp. Imponerande!


På lördagen ställde sedan spanjorena i Panxuts till en del spektakel på stan.


Vad som fanns i lådorna kunde de nyfikna ta del av.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser