Annons

Skatedag på museet

På söndag den 12 augusti bjuds alla skateintresserade in till en heldag med skatefilmer på museet. Tre filmer presenteras och till varje film kommer filmaren och berättar om inspelningen och presenterar tankarna bakom filmen.

Under sommaren har Landskrona museum fokus på skate. På museet visas Nils Svenssons skatebilder från världens alla hörn i utställningen Deconstruction. I anslutning till fotoutställningen presenterar också den lokala skatekulturen sig, i utställningen med namnet ”En flip i solnedgången”.

Annons
 

Samtidigt har på Kasernplan utanför Landskrona museum byggts upp en tillfällig mindre skatepark, där det bland annat finns en skateskola. I museets café visas skatefilm och där finns också möjlighet att spela datorskatespel.

De tre filmerna under Skatefilmssöndagen visas kl.13.00 -17.00 och dessa är:
ANDRA AKTIEN. En film av Martin Ottosson och John Magnusson från 2001.
STRONGEST OF THE STRANGE. Pontus Alvs första film från 2005.
FORMAT PERSPECTIVE. En film av Phil Evans från 2011, som handlar om 6 skatefotografer, bland annat Nils Svensson.

Deconstruction – Fotografier av Nils Svensson, visas fram till och med den 2 september 2012.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser