Annons

Grästennis vid Granet

Imorgon klockan 10.00 invigs den årliga grästennisturneringen på Citadellets koloniområde. Det är det åttonde året i följd som turneringen går av stapeln. Nu ska det sägas att det inte är några världsstjärnor som dyker upp. I stället är det ett gäng BoIS-supportrar, Retro-BoIS, som brukar arrangera tävlingen den första lördagen i augusti varje år. De som spelar är alltså BoIS-supporters i alla åldrar och i alla konditionsslag.
– Det började för 19 år sedan då vi startade Larvi Open eftersom vi hade koloni där då. Men nu är vi alltså på slänten rakt över den yttre vallgraven vid Granet, säger Mats Karlsson i Repro-BoIS.
– I början var det vanligt att det dök upp BoIS-spelare för att umgås och spela tennis men så är det inte idag.

Årets turnering skiljer sig på två vis. Dels i invigningen och dels i avslutningen.
– Vår vän Lars Johannesson gick bort i cancer förra året och därför ska vi inviga årets turnering klockan 10.00 med att plantera ett träd till hans minne, säger Mats Karlsson.
– Vad gäller avslutningen så kommer den att vara tidigare än föregående år. Anledningen är att det är första gången sedan vi startade tennisturneringen som BoIS spelar den första lördagen i augusti. Därför måste vi vara klara så att alla hinner till matchen som börjar klockan 16.00.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser