Annons

Gatuteater i världsklass lockade till skratt

På torsdagen var det många som först höjde på ögonbrynen och snart med ett leende följde en smått galen ensemble genom centrala Landskrona. Gatuteater av världsklass kom till stan.

Det var den spanska gruppen Fadunito som gick från korsningen av Järnvägsgatan och Östergatan längst med gågatan upp till Rådhustorget. På vägen tiggde dom glass, var inne i affärer, flirtade med karlar, hoppade rep… ja, listan kan göras lång. Det var dock inte någon som inte fick ett långt och gott skratt, kanske sommarens längsta.

Annons
 

Föreställningen som visades heter Den Stora Familjen. Det är en mamma, två busungar och en ännu busigare bebis som rör till det i centrum. Det anmärkningsvärda är dock att de är stora. Mycket stora!
Mamman letar förtvivlat efter en pappa till barnen medan de unga far rundor på gigantiska trehjulingar och ställer till allmän oreda. Så fort mamman hittar en lämplig pappa i den medföljande publiken börjar pusskalas och barnen skriker av lycka över sin nya pappa.
Bebisen verkar mer som en bebis och försvinner då och då. Mest anmärkningsvärv var kanske då den lille rymlingen på något vis lyckades klättra upp i en affischpelare och fastnade med halva kroppen inne i pelaren. Eller så var det kanske när han badade i fontänen på Rådhustorget.

Hur som helst så fick Landskronaborna se något som man närmast kan jämföra med underhållning på Ströget i Köpenhamn, det vill säga förstklassig internationell underhållning.

Bland mycket annat som händer under gatuteaterfestivalen så rekommenderas ett besök i Slottsparken och scenen vid Slottscaféet imorgon, fredag klockan 16 eller 18. Då blir det galen stunt-akrobatik med styrka, mod, humor och masochistisk gatuenergi av La Meute – Wolf pack, från Frankrike och Spanien.

Hela programmet hittar du här.


Är man hungrig finns ingen nöd. Och visst fick bebisen smaka av bananen.


Inne på Pölsemannen tiggde busungarna till sig glass. Detta tyckte mamman var snällt varefter hon skrek att det serverades gratis glass i korvbutiken.


Mamman försöker förtvivlat hjälpa sin bebis som på något vis lyckats fastna i en affischpelare.


Ett par ungdomar ur publiken hindrade bebin att ta ett dopp i Västanvinden. Sekunderna senare var det en hel del i publiken som blev rejält blöta.
Foto: Connie Mantrell


Mamman flirtade friskt med männen i jakt på en pappa till sina barn.
Foto: Bo Madsen


Det gällde att hålla sig undan när busungarna kom farande i full karriär på sina gigantiska trehjulingar
Foto: Bo Madsen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser