Annons

Extra båtturer till Ven

Från att ha varit en ganska medioker sommar för Ventrafiken har antalet passagerare skjutit i höjden rejält efter att sommarvärmen kommit. Tillströmningen är så stor att man beslutat sätta in en extra tur.
– Vi har kört en extra tur in till Ven klockan 12.00 och en extra vända hem till Landskrona klockan 20.30, säger Magnus Anderson, VD på Ventrafiken.
– Det har vi gjort såväl i tisdags som igår och med all sannolikhet blir det så även idag.

Sammanlagt rör det sig om knappt 2000 passagerare som fraktas till och från ön dessa dagar. Hur många av dessa som är Landskronabor och hur många som är turister försöker nu rederiet ta reda på.
– Det är svårt att uppskatta och därför genomför vi en enkätundersökning och jag vill vänta på utvärderingen av den innan jag svarar på frågan.

Annons
 

De som bore inne på ön behöver dock inte oroa sig för att komma med på båten.
– De har klippkort och är alltid garanterade plats, säger VD:n

Det är dock inte bara till Ven som det går båtar. Varje lördag klockan 12.00 ger sig Jeppe ut på sundet och transporterar resenärer till Havnegade i Köpenhamn. Dit har det dock inte varit tal om några extraturer.
– Den dåliga sommaren har gjort att vi inte lyckats fylla båten. Ingen har dock behövts ställas in, säger Kirsten Rönn Madsen, komersiellt ansvarig för HvenTrafikken vilka även dagligen under sommaren seglar mellan Köpenhamn och Ven.
– Vi hoppas dock att det fina vädret är här för att stanna nu så att fler åker till Köpenhamn. Det är en dejlig överfart, lovar Kirsten Rönn Madsen.

Relevanta länkar:

  • Ventrafikens hemsida
  • HvenTrafikkens hemsida
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser