Annons

Bra badvatten i Landskrona

Det fina vädret har kommit och med det söker sig många till havet för att sola och bada. På tisdagen höll vattnet vid Cement i Borstahusen cirka 20 grader och från miljöförvaltningen meddelar man att vattnet i samtliga av stadens stränder är fint.
– Vi fick provsvar så sent som igår och de visar att vattnet är tjänligt i hela kommunen, säger Alexandra Dicander, sommarvikarierande miljöinspektör som har i uppgift att hålla koll på vattenkvalitén.
– Varannan vecka tar vi prover på Ven och varannan på fastlandet och vattnet har varit tjänligt hela sommaren.

Prover tas av miljöförvaltningen i Ålabodarna, Lill-Olas, Campingen, Cement och kallbadhuset. på Ven tar man prover i Kyrkbacken och på Norreborg. På Citadellbadet och på Härslövsbadet tar arrendatorerna prover själv men redovisar till miljöförvaltningen.
– De hade problem på Citadellbadet förra veckan men det är nu åtgärdat. Man kan alltså utan problem bada var man vill i kommunen, säger Alexandra Dicander.

Annons
 

Varje sommar har man problem med algblomning men denna har inte kommit igång ännu.
– Än så länge har vi inte sett till mycket av algblomning. Normalt är att denna inte kommer igång förrän i augusti och det verkar bli så i år också.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser