Annons

Sum-Sim guld till Landskronasimmare

Alfred Christensson från Landskrona Simsällskap försvarade sitt guld på 100 fjärilsim vid Svenska Ungdomsmästerskapen i simning som avverkades i Borås förra veckan. Detta efter en tuff kamp mot värste konkurrenten Eric Hinderup från Malmö KK. Alfred vann till slut med klar marginal på personbästatiden 1.01,54, en tid som placerar honom som femte bästa fjärilsimmare genom tiderna i åldern 14 år.
– En oerhörd glädje och lättnad för både Alfred och mig. Alfred förvaltade favoritskapet på bästa sätt med en prestation som klart infriade alla förväntningar, äger LS chefstränare David Söderstjerna.

Sara Linné knep en bronsmedalj vid samma tävling på distansen 200 ryggsim i klassen 15 år och yngre med tiden 2.29,84. Hon tog därmed sin första mästerskapsmedalj trots en kraftig sammanstötning med linan drygt 100 meter in i loppet. Sara var dessutom i final på 100 ryggsim och 200 medley där hon placerade sig som femma respektive åtta.

Annons
 

Clara Vater tog sig till final på 100 fjärilsim efter ett nytt personbästa 1.08,86 och placerade sig väl där på en slutlig sjundeplats i klassen 15 år.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser