Annons

Från okänd till stjärna på fyra veckor

Framgångarna för Bangolfklubben Linjen fortsätter. Blott 15-årige Anders Brandt följde upp tjejernas lagsilver med bli svensk mästare för 19-åringar (!). Därmed är landskronakillen också på väg att slå sig in i juniorlandslaget.

I augusti 2011 blev Anders Brandt, Bangolfklubben Linjen från Landskrona, silvermedaljör vid ungdoms-SM i bangolf. I lördags, 14 juli, blev han som förstaårsjunior svensk mästare i klassen för 19-åringar.

Annons
 

För några veckor sedan var 15-åringen som blir 16 i november känd som en talang bland flera andra i landet. Nu sticker han ut som kanske den största talang sporten sett på lång tid. Detta efter tre stora segrar på mindre än en månads tid. Dessutom på alla de tre underlag (filtbana, europabana, betongbana) som bangolfsporten spelar sina största tävlingar på.

Under midsommarhelgen vann Anders juniorklassen i Askims betongtävling. Helgen därpå vann han samma klass i Skoghalls betongtävling på ett resultat som gav även senioreliten en läxa då han var ett slag från totalbäst i alla klasser.  I lördags vann han SM i Kalmar på filt/europabana efter en gastkramande thriller där han avgjorde på sista banan på det tolfte och sista varvet

Sannolikt kommer Anders Brandt att bli uttagen till juniorlandslaget till VM i tyska Bad Münder som spelas i augusti.
–  Vi återkommer till detta när uttagningen presenterats, lovar Andreas Feuk i BGK Linjen.

Noterbart från Kalmar är också att Anders tvillingsyster Elisabeth utöver lagsilvret även slutade på en hedrande fjärdeplats bland damjuniorerna.

Läs mer: SM-silver till Linjens damer

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser