Annons

Poul W. Lorenzen tipsar om irländskt på karnevalen

Landskrona Direkts krönikör, Poul W Lorenzen, tipsar idag om något han tycker är utöver de vanliga. – Jag hävdar att det är karnevalens bästa tips, säger han och ler. – Idag har ni en fantastisk chans att lyssna på helt underbar Irländsk folkmusik framförd av gruppen Trinity som består av tre tjejer. Det är Casandra Hajny ssom spelar gitarr, Ida Ek-Mitchell som lirar cello och tin whistle/bodhrán samt Michelle Hajny som spelar violin, tin whistle och trummor, säger krönikören och berättar om sitt första möte med bandet.
– När jag hörde dom första gången blev jag så förvånad över att se tre unga tjejer som spelar så rutinerat. Det var precis som at dom spelat tillsammans i minst 25 år, fast ingen av dom är äldre än 20 år, säger Poul W. Lorenzen.

Det visade sig dock att de inte spelat läge tillsammans.
– Efter att ha pratat med Casandra och Ida fick jag reda på att dom spelat tillsammans sedan januari månad i år men Ida har spelat sedan sex års ålder medan de andra medlemmarna bara spelat i knappt två år. Detta gör mig ännu mer imponerad då dom spelar så bra och samspelt att dom knappt kan ha haft tid till annat än att spela under denna tid.

Annons
 

Trinity spelar i kyrkans tält utanför Sofia Albertina klockan 18.00 på lördagen.
– Gillar ni irländsk folkmusik och samtidigt få en fantastisk musikalisk upplevelse så rekommenderar jag ett besök, sägen Poul W. Lorenzen.

Besök gärna bandets facebooksida. Där kan ni bland annat se filmklipp då bandet uppträder.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser