Annons

Landskrona från ovan – en mäktig upplevelse

Att se Landskrona från ovan är sannerligen en vacker sy. Det har många upplevt då man ligger på inflygning till Kastrup. Ännu vackrare är det att sakta segla ner mot staden och landa på Citadellet. Eller som karnevalsgeneralen och den erfarne fallskärmshoppare Niclas Lundblad säger,
– Det här är det häftigaste man kan göra med byxorna på.

Orden yttrade han när Landskrona Direkts Kary Persson just hade landat efter att ha hoppat ut från cirka 3500 meters höjd över staden med Andreas Ekström på ryggen.
– Det här går inte att jämföra med något annat. Jag vet inte hur jag ska förklara. Om någon undrar så rekommenderar jag ett hopp, säger Kary efter att den värsta adrenalinkicken har lagt sig.
– Jag trodde att jag skulle bli nervös och att det kanske skulle vara obehagligt men så var inte fallet. Det är hundra gånger värre att åka karusellerna på kasernplan, säger Kary och ler stort.

Annons
 

Det är Skånes fallskärmsklubb som har uppvisningar under karnevalen och då passar man på att låta privatpersoner testa hur det är att hoppa över Landskrona.
– Vi vill visa att det här är en fantastiskt kul grej som alla kan göra. Här är man inte för gammal, säger Dan Ekberg som förevigade hoppet med såväl film- som stillbildskamera.

Förutom Landskrona Direkts Kary Persson hoppade först tre uppvisningshoppare innan det var dags för den andra civila hopparen, Isabelle Larsson Hagberg.
– Jag är mer eller mindre uppväxt på fallskärmsklubben men det är första gången jag hoppar, säger 16-åringen vars pappa Fredrik hoppat i många år.
– Jag minns att jag lekte med träningsredskapen och låtsades att jag hoppade när jag var sex, sju år. Därför känns det speciellt att nu få testa på riktigt, säger hon strax innan planer landar på Viarpsfältet för att hämta upp hopparna.

Skånes fallskärmsklubb har sin ”hemmabana” på Everöds flygplats i Kristianstad. Besök gärna deras hemsida om du vill veta mer om fallskärmshoppning. Passa även på att se när lördagens hoppare landar vid Citadellet runt 21-tiden.


Det lilla planet hämtade upp på Viarpsfältet utanför Landskrona.


Landskrona Direkts Kary Persson gör tummen upp. Bakom sitter Andreas Ekström.


Nästan 4000 meter över havet. Då är det dags att ta klivet ut.


Att hänga utanför planet är inte så skrämmande som man kan tro. Kallt är det dock. Cirka 0 grader.


– Du ska forma dig som en banan, lät ordern.


Fritt fall i cirka 40 sekunder. Tiden går fort när man har roligt.


Man kommer upp i drygt 200 kilometer i timmen vid fritt fall. Det känns dock inte som att det går så fort.


Landskapet är fantastiskt.


När falskärmen vecklades ut ryckte det till och sedan blev allt väldigt lugnt.


Ett gult T är siktet.


In för landning efter några minuter i luften.


Det gäller att lyfta på benen så att tvillinghopparen på ryggen är den som landar på fötter.


Väl nere kommer adrenalinkicken på allvar. Och glädjen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser