Annons

Glumslövsskylt avtäckt

Strax innan lunch idag invigdes en skylt i Glumslöv som med all tydlighet förkunnar att byn i år är dubbelt så gammal som Landskrona, det vill säga 1200 år. Ett 30-tal närvarande, mestadels glumslövsbor, övervarande cermonin.

I sitt invigningsanförande berättade ordförande i Glumslövs Byalag, Lennart Pettersson, om hur Glumslöv troligtvis fått sitt namn efter en bondehövding vid namn Glum eller Glom och som möjligen är begravd i någon av traktens ättehögar. Efterleden -löv betyder arv och är en av de äldsta namnformerna med anor från järnåldern.

Annons
 

Det är alltså med anledning av byns 1200-årsjubileum som man tagit fram skylten som nu står i anslutning till milleniumstenen vid den södra infarten.

Stor fest för att fira jubilaren blir det den 16 september.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser