Annons

BoIS-ledningen självkritisk till gjorda värvningar

Efter en veckas semester är BoIS a-trupp tillbaka på Landskrona IP för att ladda inför höstsäsongen. Meningen var att laget skulle spela en träningsmatch på lördag mot danskt motstånd men av den matchen blir det inget.
– De lämnade återbud så sent som igår. Det betyder att det med all sannolikhet blir en vanlig träning på lördag, säger BoIS tränare Henrik Larsson.

På plats på tisdagsträningen var de två brasilianska ungdomarna Felipe, en 20-åring defensiv mittfältare från Batatais U 20-lag och högerforwarden Julio, 19 år, som tillhör U 20-laget i brasilianska CA Juventurs.
Dessutom var 29-årige anfallaren Alexander Shchur, senast i Lokomotiv Kiev i den ukrainska andraligan, på träningen för att visa upp sig.
– Rent spontant känns det som att de inte är något för oss. Men de har långa resor bakom om sig så vi får se vad de kan visa upp på lördag. Eventuellt stannar Alexander Shchur lite längre, säger Henrik Larsson.

Annons
 

Det var även tänkt att man skulle titta på en målvakt eftersom kontraktet med Niklas Uddenäs går ut kommande månadsskifte.
– Den målvakt vi skulle kolla på har dock stukat foten så det blev inget. Vi får se om det blir någon annan. Vi ska även ha ett snack med Niklas innan vi bestämmer något.

Samtidigt som man testar nya spelare gör klubbens fotbollsutskotts ordförande Mikael Hjelte, tillika styrelseledamot i klubben, klart att man i framtiden kommer att satsa på de egna ungdomsleden.
– Vi måste försörja oss själv i högre grad än innan, säger den före detta BoIS-spelaren och förklarar.

– Det har hänt en hel del på vår ungdomssida de senaste åren och förhoppningen är att det ska bära frukt inom ett par år. Vi vill att de flesta av spelarna i BoIS ska komma från de egna leden och därmed ha ett stort hjärta för klubben, säger Mikael Hjelte och är självkritisk till de senaste årens värvningar.
– Det är ju bara att titta på tabellen. Hur nöjd kan man vara, frågar han retoriskt.

Därmed är det inte sagt att man inte kommer att värva enskilda spelare.
– Det kommer ju inte fram en superforward varje år så det är klart att vi får titta på vad som finns runt omkring. Vi måste dock vara mycket noggranna i vår jakt på spelare utifrån. De måste kunna leverera, säger han.
– Samtidigt så kommer vi inte att kunna köpa några dyra spelare. Det finns dock talanger i både division ett och två.

Medan Mikael Hjelte talar om framtiden ska Henrik Larsson nu fokusera på höstsäsongen som står för dörren. Målsättningen i våras var att ha häng på lagen i toppen, något som man inte lyckats med. BoIS ligger åtta poäng bakom Halmstad BK som ligger på kvalplatsen upp till Allsvenskan medan avståndet ner till Degerfors som har den översta av de två kvalplatserna till division ett, är sex poäng.
– Jag räknar med att vi i början av nästa vecka har ett stormöte där vi diskuterar målsättningen för i höst, säger Henrik Larsson som själv har höga målsättningar.
– Men det spelar ingen roll. Det är inte jag som springer på plan. Därför vill jag att det är spelarnas målsättningar som gäller. Det är trots allt de som ska leva upp till målen, avslutar tränaren.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser