Annons

Rockig nedräkning avslutar Karnevalen

Att karnevalen mjukstartar med bland annat Drill och Drull skrev vi igår. Nu kan vi avslöja att festen avslutas med en nedräkning som heter duga. Det är före detta Europe-gitarristen Kee Marcello som tillsammans med två Landskronakillar och en Helsingborgare kommer att rocka loss på Rådhustorgets scen vid midnatten mot söndagen.
– Man behöver inte vara raketforskare för att räkna ut att finalen och därmed avslutningen på karnevalen blir The Final Countdown, säger Mats Christiansson som spelar trummor bakom gitarrvirtuosen.

Förutom Kee Marcello och Mats Christiansson består bandet av Lalle Larsson på keyboard, Rickard Lindén på bas samt Magnus Scharin på gitarr. De sistnämnde har Mats spelat med sedan de tidiga tonåren.
– Vi växte upp med band som Led Zeppelin och Deep Purple och det var naturligt att vi började spela just hårdrock, säger han om den tidiga karriären.
Därefter har banden avlöst varandra, bland annat spelade han i bandet Silence som var i final i Rock-SM 1988.

Annons
 

Att det tillfälliga bandet spelar på Karnevalen är mycket av en slump.
– Jag driver friskvårdsanläggningen Fysiken och fick en förfrågan om jag ville vara med att sponsra action-området. Då dök även idén upp om att jag och mina polare skulle spela i ett mindre format på den lilla scenen på Rådhustorget på torsdagen. Det var då jag fick idén att kontakta Kee Marcello som jag känt sedan tidigare och han tyckte att det var en kanonidé. Det ena gav det andra och nu är vi inbokade som final på karnevalen, säger han och ler.
– Under karnevalen 1995 lirade Joey Tempest på Citadellet och vårt band då, Hockey Tonk Women, spelade efter. Vår sångare Uffe Richard tackade då förbandet med Joey Tempest i spetsen, säger trummisen och skrattar åt minnet.

På lördagens repertoar står av förståeliga skäl många låtar av Europe.
– Det är väl 80 procent Europelåtar. Sen blir det Kee Marcellos eget material för resten av slanten. Vi har repat sedan slutet av maj och allt sitter som det ska.

Om projektet blir mer permanent vill han inte spekulera i.
– Det vet jag inte men vi har en del planer. Mer vill jag inte avslöja just nu, avslutar Mats Christiansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser