Annons

Evigt unga DriLL och DruLL fyller 10

DriLL och DruLL är två solklara favoriter för barnen i Landskrona. Under tio år har de lockat till både skratt, spänning och aktivitet med sina föreställningar. Tioårsjubileet firar man genom att ge ut sin tredje skiva samt presentera en helt ny föreställning, DriLL & DruLL och Skräpattacken, som har premiär på karnevalen i Landskrona.
– Vi inleder på torsdagen klockan 17.00 på Slottscaféets scen, säger Johan Östberg som tillsammans med Helena Rask gestaltar de båda figurerna.
Dessutom är kompisen Maja Gullstrand med i föreställningen och hon spelar den mycket bestämda häxan Euforia som älskar att skräpa ner och kan förvandla vem som helst till vad som helst.
– Euforia har genomgått en förvandling från att ha varit den vänaste av sagofigurer till att nu vara lite elakare, säger Maja Gullstrand som i rollen även bryter på finlandssvenska.
– Jag älskar dialekter, säger hon.

Vad gäller den nya skivan ”Dansa som spaghetti” så är det den första som de släpper i egen regi.
Tidigare har vi haft ett bolag bakom oss men det gav oss inget. Dessutom hindrade det oss då vi diskuterade DriLL och DruLL med SVT, säger Helena Rask och förklarar.
– Eftersom det inte var glasklart med rättigheter ville inte SVT satsa på DriLL och DruLL. Resultatet blev istället Boom Shakalack.

Annons
 

Om det blir DriLL och DruLL på SVT i framtiden vet inte Johan och Helena.
– Det återstår att se. Men eftersom vi nu har alla rättigheter själv så finns i alla fall möjligheten, säger Johan Östberg.

På torsdag klockan 17.00 är det alltså premiär för den nya föreställningen.
– Den varar ungefär 40 minuter. Det viktiga är kommunikationen med barnen i publiken. Det gör att ingen föreställning är den andra lik och det gör att vi har det roligaste jobbet som finns, säger Johan Östberg och ler.

I slutet av premiärföreställningen kommer även tre speciella personer att kallas upp på scenen.
– Vi har ju en tävling här på Landskrona Direkt och vad kan vara bättre än att kora vinnarna då? De kan ju få priset direkt av oss och en bamsekram på det, säger Helena Rask som redan smider planer för framtiden tillsammans med sambon Johan och vännen Maja.
– Jag och Johan har skrivit ett manus till en barnbok. Det är Drill och Drull som fixar till ett knytkalas. Maja svarar för illustrationen. Vi hoppas kunna ge ut boken under nästa år, avslutar Helena Rask.

DriLL & DruLL och Skräpattacken visas även på Slow Motion-scenen vid Konsthallen på fredag klockan 18.30.


Euforia som spelas av Maja Gullstrand är inget nytt påhitt utan namnet fanns med redan för flera år sedan.
– Så det är ingen melodifestivalhajp vi rider på, bedyrar Johan Östberg.


Utan att avslöja för mycket av innehållet i pjäsen så kan vi berätta att Euforia lyckas slänga platsflaskan i rätt insamlingskärl, åtminstone när det genrepades på Friskis & Svettis under tisdags eftermiddagen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser