Annons

Sum-Sim i Landskrona 2013

Den gångna helgen avgjorde årets största simtävling på Citadellbadet.
Från tidig morgon till kväll har det varit full fart i 50-metersbassängens åtta banor när årets upplaga av LH-Games gick av stapeln.
– Förbundet har fortsatt stort förtroende för oss och den snabba bassängen. Det innebär att vi under jubileumsåret kommer att arrangera Sum-Sim 2013 på Citadellbadet, avslöjade LS-ordförande Bo Ekström i samband med LH-Games.

Sum-Sim är detsamma som Svenska ungdomsmästerskapen i simning och avgörs två gånger varje år. En gång i långabana på sommaren, och en gång i kortbana 25-metersbassäng, på hösten/vintern.
– Det kommer att behövas massor av funktionärer veckan efter midsommar när det är dags. Men redan under LH-Games kom ledare från andra klubbar fram och erbjöd sig att ställa upp.

Annons
 

Sedan tidigare har det varit klart att SM-veckan 2013 kommer att gå i Halmstad.
– Det innebär att sim-SM nästa år avgörs där. Men Sum-Sim går veckan innan och det är alltid fina tävlingar, avslutar Bo Ekström.

Inne på ämnet simning noterar vi att simförbundet skickar 14 deltagare till OS i London. Av dem är tolv simmare och två simhoppare. Ur ett Landskronaperspektiv är det extra kul att LS-fostrade Gabriella Fagundez är en av dessa.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser