Annons

Om glas i konsthallen

Den gångna onsdagens kvällsprogram i Landskrona konsthall blev en besökssuccé. Nu hoppas arrangörerna på något liknande när glaskonstnär Jonas Rooth på onsdag, den 11 juli, fortsätter att berätta om konsthantverk denna gång på temat glas.

Det blir en tematisk rundvisning i utställningen ned nedslag i ett antal verk med fördjupning kring materialet glas: hur är verken utförda med fokus på innehåll, teknik och process.
Ledsagar gör Jonas Rooth – yrkesutövande glaskonstnär vilket ger möjlighet till frågor, samtal och diskussion. Möjlighet till sittplats finns.

Annons
 

Jonas Rooth har sedan 1993 egen ateljé och glashytta. Från 2000 i Kivik.
Vid pressvisningen av utställningen Connecting; konsthantverk från fem länder pratade vi med Jonas Rooth om glasbranschen i Sverige och de stora glasbrukens bekymmer.
– Men det är bara halva branschen. Den andra halva, det vill säga alla små studiohyttor, har ungefär lika många anställda och för dessa går det bra, intygade Jonas Rooth som även är universitetslektor i konsthantverk och utbildningsansvarig vid Högskolan för Design och Konsthantverk på Göteborgs Universitet sedan 2010.

Du hör honom berätta klockan 18.30 på onsdag i konsthallen. Fri entrè.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser