Annons

En miljon separatorer tillverkade av Alfdex

Företaget Alfdex i Landskrona tillverkar separatorer som renar vevhusgaserna i dieselmotorer i tyngre fordon och lastbilar och i tisdags tillverkades den miljonte separatorn. Företaget som tillverkat separatorerna sedan 2004 har en ljus framtid enligt VD Mats Ekeroth. – Det är lagstiftningen som styr. I USA är lagarna hårdare och där är vår stora marknad idag. Tre fjärdedelar av alla tunga lastbilar som rullar på vägarna i USA har våra separatorer och nu ser i fram emot att Europas lagstiftning kommer ikapp om något år, säger han. Alfdex omsatte cirka 200 miljoner kronor förra året och har cirka 100 anställda. – Vi räknar med att vi är cirka 150 anställda 2013. Någon ny teknik är det inte som lyft Alfdex. – Tekniken är 130 år gammal och bygger på en mjölkseparator som användes på Alfa Laval och man kan säga att vår separator är en förädling av denna, säger Mats Ekeroth som dagen till ära köpt in en gammal mjölkseparator som ska stå placerad i företagets reception tillsammans med jubileumsseparatorn.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser