Annons

223 grönlistade livsmedelsverksamheter

Röda gubbar är inget i kul och väcker ofta irritation hos krögarna som får dessa. Roligare då att presentera miljöförvaltningens gröna lista över alla livsmedelsverksamheter som hade en grön och glad gubbe vid den senaste livsmedelsinspektionen. – Allt som allt omfattas 340 verksamheter av våra inspektioner, säger miljöinspektör John Samuelsson som vid sammanställningen av genomförda inspektioner fram halvårsskiftet hade 223 livsmedelsverksamheter med en grön gubbe på listan. – Sen finns det verksamheter som kan ha bytt ägare under våren och där vi ännu inte hunnit genomföra någon inspektion och som därför inte finns med på gröna listan än. Exempelvis är Erikstorp en sådan, säger han. FAKTA OM GUBBARNA Grön gubbe får de verksamheter som blivit godkända med max två avvikelser. Gul gubbe få de som blivit godkända med avvikelser inom högst tre kontrollområden. En sur röd gubbe får de verksamheter som blivit underkända, vilket innebär att de haft fler än tre avvikelser eller en allvarlig avvikelse Det var under hösten 2009 som miljöförvaltningen började sin rapportering med röda, gula och gröna smileys. Då gjordes också en förfrågan bland restaurangerna om det fanns önskemål om att få ett märke att sätta på dörren efter kontrollen. – Jag vill minnas att det bara var en eller två restauranger som ställde sig positiv till detta. Systemet finns exempelvis i Helsingborg och Malmö. Och eventuellt även i Eslöv, funderar John Samuelsson men det är alltså inte aktuellt att införa i Landskrona. Rapporter från miljöförvaltningens inspektioner presenteras som en smiley. Grön och glad smiley innebär att det vid kontrollen inte funnits några eller maximalt två anmärkningar.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser