Annons

BoIS kvitterade tre gånger om

Ex-BoISaren Johnny Lundberg spelar i Halmstad BK och hans 12 år yngre halvbror Robin Eliasson Höfsö lirar i BoIS U19-lag. Idag hade de följe till matchen. Vad de inte visste då var att de skulle göra vars ett mål i måndagens match mellan BoIS och HBK.

Det hände dock mycket innan de båda presenterade sig i matchprotokollet. Matchen hade flera ansikten. BoIS visade ingen som helst respekt mot de formstarka motståndarna. Samtidigt släppte de in tre mål i samband med hörnor.
Det första kom efter dryg 20 minuter då Rickard Magyar nickade in bollen. Knappt fyra minuter senare kvitterade Luka Mijaljevic efter slarv i HBK-försvaret.

Annons
 

I och med målen blev det mer fart i matchen och i den 40:e minuten dundrade Antonio Rojas upp bollen i nättaket. Många trodde att 2-1 skulle hålla sig till pausvilan men Mijaljevic ville annat. Drygt två minuter efter Halmstads ledningsmål hittade Amethyst Bradley ”Surprise” Ralani anfallaren med en smörpassning och det stod 2-2.
I halvlekens sista skälvande sekunder hade BoIS ytterligare ett par chanser att ta ledningen utan att lyckas.

När domaren blåste igång till andra halvlek hade Robin Eliasson Höfsö ersatt Mathias Unkuri som hade känning av en skada, ett byte som skulle visa sig vara lyckat. Men innan den blott 18-åriga ynglingen skulle presentera sig var hans halvbror Johnny Lundberg högst på ännu en hörna och 3-2 var ett faktum.
Denna gång varade Halmstads ledning två minuter och fyrtiosju sekunder. Det var Linus Olsson som med ett perfekt inlägg från högerkanten hittade Robin Eliasson Höfsö som nickskarvade in 3-3 via Karl-Johan Johnssons högra stolpe.

Med anledning av att BoIS lyckats kvittera tre gånger samt att man hade en poäng mot Halmstad efter två raka förluster, plus att Halmstad vid ett oavgjort resultat skulle förlänga den förlustfria sviten på sju matcher, trodde många att de båda lagen skulle spela avvaktande.
Så blev dock inte fallet. Båda lagen hade lägen att avgöra men efter tre tilläggsminuter blåste domare Antti Kanerva av den svängiga matchen.
– Jag är ganska nöjd, sade Henrik Larsson efter matchen.
– Förutom att vi släppte in tre mål på hörnor så är jag nöjd. Sättet vi spelade på och avslutade på var bra. Vi fastnade inte i långt eller kort spel utan hade en bra mix. Dessutom visade alla en vilja och ett engagemang som jag ville se. Varje match ska spelas som om det var den sista och avgörande och så gjorde vi idag. Jag är mycket stolt över killarna. Jag sa innan matchen att det var dags för andra att kliva fram och det gjorde framför allt två killar idag, Luka Mijaljevic och Robin Eliasson Höfsö.

Den sistnämnde var mer än nöjd med insatsen i sin a-lagspremiär.
– Det är underbart. När jag såg min nick gå i mål blev allt svart. En oförglömlig känsla, sade 18-åringen till den samlade pressen efter matchen.
– Jag var jättenervös innan matchen och det kanske är bra. Jag vet inte, sade han i ett glädjerus.

En annan som premiärspelade på IP var målvakten Niklas Uddenäs som ersatte avstängda Ivo Vazgec. Av naturliga skäl var han inte lika glad.
– Att släppa in tre mål på hörnor är inte bra. Därför känns det skönt att vi kvitterade tre ånger om, sa målvakten efter matchen.
– Vid det första målet hade jag för många framför mig och hann inte fram och det var samma på det andra. Vid det tredje målet halkade jag till vid en lerfläck samtidigt som bollen var hal, förklarade han vidare på sin malmödialekt.

Med all sannolikhet lär Niklas Uddenäs vara tillbaka på bänken inför den sista matchen innan sommaruppehållet då de randiga flyger till Umeå nästa måndag. Med tanke på hur Robin Eliasson Höfsö spelade lär han också vara med på planet.

Noterbart är att Philip Andersson haltade av planen med cirka 10 minuter kvar av ordinarie matchtid. Han lugnar dock alla oroliga.
– Jag tror inte det är något långvarigt. Jag sträckte min ljumske lite men eftersom jag gick av i tid så tror jag inte det är någon fara för spel nästa måndag, sade mittbacken som på allvar har blandat sig i leken om en ordinarie plats.


Brödrakampen. Vars ett mål gjorde halvbröderna Johnny Lundberg och debutanten i Landskrona, Robin Eliasson Hofsö.


Lagkaptenen i Halmstad BK tillika Landskronabon Johnny Lundberg blir överlycklig sedan han nickat in 2-3 målet.


Landskrona BoIS nya kelgris, tvåmålsskytten Luka Mijaljevic, klappas om av Mathias Unkuri och Bradley Ralani efter sitt 2-2 mål.


Johnny Lundberg sysselsatte i stort sett själv hela BoIS-försvaret vid HBK:s hörnor.


Det gör ont när anfallare landar på ens lår.


Rickard Magyar nickar in 1-0…


…minuterna senare kvitterar Luka Mijaljevic


Johnny Lundberg fortsätter visa prov på offensiva kvalitéer.


Två av matchens stora profiler, Luka Mijaljevic och Johnny Lundberg.


Bradley Ralani är på väg tillbaka till gammal god form.


Robin Eliasson Hofsö ville inte vara sämre än storebrorsan, vräkte sig fram och nickade in 3-3.


Matchen i genom regnade det och gjorde planen svårbemästrad


Supersub Marcus Lantz kom in och såg till att hålla ställningen jämn.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser