Annons

Tredje gången gillt för Jönsaplan

Det blev tredje gången gillt för detaljplanen för Jönsaplan. Som dagens första punkt gav fullmäktigeledamöter klartecken till det kvartersformade bygget som även inkluderar en  kanal in på innergården till det femvåningshus som planeras på den hamnnära tomten mittöver stadshuset. Socialdemokraterna har vid återremisserna krävt att få se alternativ till det liggande förslaget, något som inte hörsammades.
– Ekonomi går före demokrati. Det är respektlöst, ansåg Bengt Adolfsson (S) och menade att stadsbyggnadsförvaltningen hanterat ärendet i likhet med ett ”transportkompani”.
Den något avslagna debatten följdes av dubbla voteringar sedan ett nytt försök med återremiss gjorts. Noterbart var att tre ledamöter avstod att rösta då och att vid slutvoteringen blev siffrorna 29-20 med två ledamöter som avstod.

Nu ska det bli spännade att se om man ska kunna ta båten via kanalen hela vägen fram till altanen på första våningen så som det presenterats och som syns på Celsings bild ovan.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser