Annons

Nya bud om Landskronahems kontor

Nyligen föreslog moderaten Leif Thorsell att Landskronahems kontor borde flytta till Weibullsholms gamla kontorshus på Föreningsgatan. Nu hoppar socialdemokraterna på tåget och menar att det skulle bli ett lämpligt startskott för den länge efterlängtade upprustningen av Öster.
– Förslaget kommer från min styrelsekollega i Landskronahem, Leif Thorsell, och det är min förhoppning att han också förankrat det inom den styrande Treklövern så att arbetet med att undersöka möjligheterna kan påbörjas skyndsamt, säger Niklas Karlsson (S), kommunalråd och vice ordförande i Landskronahem.

Fördelarna med att Landskronahem flyttar kontoret till Öster är flera. Förutom att en anrik byggnad får nytt liv så räddas Västra Fäladens viktigaste och enda samlingslokal, Folkets Hus. Här har bland annat PRO Västra, med cirka 500 medlemmar, en mycket omfattande verksamhet de flesta av veckans dagar. Lokalen är dessutom viktig för hela områdets föreningsliv och annan mötesverksamhet, poängterar Niklas Karlsson.

Annons
 

En flytt av Landskronahems huvudkontor till Weibullsholm skulle ge en tydlig signal på att Öster är ett område värt att satsa på menar kommunalrådet.
  Viktigt är också att kommunen tar steget fullt ut och satsar på ett utvecklingsbolag som skapar förutsättningar för en upprustning av Öster.

– Kommunen bör vara huvudman för utvecklingsbolaget och som sådan gå in med kapital, men även Landskronahem och andra privata fastighetsägare i området ska erbjudas möjlighet att medverka såväl ekonomiskt som med branschkunskap, säger Niklas Karlsson och när Landskrona Direkt undrar vad som hänt med den av kommunledningen beställda och betalda utredningen som uppdrogs åt Fasticon svarar han lakoniskt:
­ Den är väl inlåst i en byrålåda på stadshuset och jag har tyvärr ingen nyckel.

Vi socialdemokrater har länge efterlyst satsningar på Öster, men trots den genomförda och betalda utredning om hur arbetet skulle kunna gå till så förhalar den styrande Treklövern frågan. Nu är det hög tid att sätta ner foten och en flytt av Landskronahems huvudkontor till Weibullsholms kontorshus kan bli startskottet för ”Uppdrag Öster”, avslutar Niklas Karlsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser