Annons

Hjälp till att göra Landskrona renare

Nu hoppas Landskrona stad att du vill medverka till en renare stad i sommar.
– Där människor rör sig lämnas ofta spår, i form av skräp, säger Peter Siilak, teknisk chef på teknik- och serviceförvaltningen.
Skräp eller klotter ökar risken för mer av samma vara.
Genom att snabbt vara på plats och ta hand om skräpet hoppas Landskrona stad på en renare och mer attraktiv stad för oss som bor här och för dem som besöker oss under sommaren.

Nu satsar därför teknik- och serviceförvaltningen extra på att snabbt vara på plats där städning och underhåll behövs. Det kan röra sig om platser som drabbats av extra stor nedskräpning, klotter eller skadegörelse.

Annons
 

Genom att att komma in med tips om var det är nedskräpat hoppas Landskrona stad snabbare få problemet åtgärdat.
Via webbsidan landskrona.se/kvasten kan den som till exempel upptäcker en överfull papperskorg eller klotter på fel plats tipsa parkavdelningen.

– Våra parkarbetare och sommarjobbare besöker regelbundet stadens alla områden, men genom tips från allmänheten hoppas vi kunna vara snabbare på plats när det väl behövs, säger Peter Siilak.
– På så sätt vill vi minska den totala nedskräpningen i Landskrona.

Berör tipset stadens mark åker förvaltningen ut så snart den kan för att åtgärda felet. Gäller det skräp på privat tomtmark är det fastighetsägaren som är ansvarig.
– Detta är ett nytt sätt att arbeta på och kommer utvärderas under hösten, avslutar Peter Siilak.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser