Annons

Öster klassen bättre än BoIS

Svartvit passion står det på halsduken i BoIS-supportershopen. Det var det närmsta någon glöd man kunde hitta för hemmalaget i dagens förlustmatch mot suveräna serieledarna Öster inför 2567 åskådare på Landskrona IP. För trots att gästerna fick spela med en man mindre under i stort sett 55 minuter så var det inget snack om att 2-1 segern var rättvis, rent av i underkant.
– Under mina tre år i klubben har jag aldrig tidigare sett laget så orkeslöst. Synd att det ska komma mot idag, säger BoIS tränare Henrik Larsson strax efter slutsignalen.
– Spelar man elva mot elva ska vi komma närmre de. Spelar man elva mot tio MÅSTE vi det. Vi var helt enkelt inte tillräckligt alerta, suckar Henrik Larsson.

Med Fredrik Liverstam avstängd tvingades tränaren till en del omstuvningar i försvarslinjen och när sedan Max Mölder insjuknade på matchdagen chansade Henke med att låta Patrik Åström gå ner på högerbacken.
– Det är inte hans position. Det är mitt fel, säger tränaren som redan mitt i halvleken gjorde en rockad med att låta Åström och Fredrik Svanbäck byta plats innan bytet kom strax innan pausvilan. Patrik Åström fick kliva av och in kom Marcus Lantz.

Annons
 

Det är inte bara i de bakre leden som BoIS för tillfället har bekymmer. Redan efter drygt 20 minuters spel hade hemmalaget tvingats till sitt första byte då Fredrik Olsson fick kliva av och in som djupledslöpare kom Matthias Unkuri. Lägg därtill att Fredrik Karlssons huvudvärk fortsätter att oroa och han fick för andra matchen i rad ställas utanför truppen.

Spelmässigt var Öster klasserna bättre och frågan är om inte den inledande halvtimmen bjöd på årets bästa fotboll på Landskrona idrottsplats.
– Jag är väldigt nöjd med vår insats. Dessutom är jag extra glad nu sedan jag vunnit mot Henke. Det har jag aldrig gjort i Ängelholm eller här i Öster. Det är en sådan sak som taggat igång mig. Jag är skitnöjd!, säger den sympatiske Östertränaren och före detta BoIS-tränaren Roar Hansen.

Öster blev aldrig stressade trots att man fick sin mittback Mario Vasilj utvisad redan i slutet av första halvlek vid ställningen 0-1.
– Vi fortsatte att spela oss ur situationerna. Det är vi ganska duktiga på. Dessutom använde vi en kant i taget och gick inte bort oss. När vi sedan gör 2-0 i början av andra får vi mycket energi, konstaterar Roar Hansen.

Med en minut kvar av ordinarie speltid kunde Mathias Unkuri reducera till 1-2 men närmre än så kom BoIS inte. Redan på onsdag får laget dock chans till revansch då ett annat småländskt lag svarar för motståndet, Jönköpings Södra.


Det är inte ba

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser