Annons

Trädäck på uteserveringar ska bort

Till nästa sommar ska de flesta av stadens uteserveringar se annorlunda ut jämfört med sommarens. Bland annat är målet att få bort samtliga trädäck samt se över hur de olika uteserveringarna är inhägnade. Från krögarhåll har man dock en del frågor.
– Jag fick en kalldusch när jag fick reda på detta, säger Göran Öhman som driver restaurang Gamla Bryggan som ligger i Stadshuset.
– Man har inte ett stort trädäck bara för att man vill ha det. Jag undrar vem som kommer att stå för kostnaderna att få marken till uteserveringen i sådant skick att man kan ha bord där.
Den frågan kan inte stadsarkitekt Petter Eiring inte svara på idag.
– Det är något som vi får diskutera fram. Vi ska försöka få till en träff med bland annat näringsidkarna efter sommaren, säger stadsarkitekten.

På kommunens hemsida finns de riktlinjer som krögarna ska rätta sig efter idag. Avvikelserna bland uteserveringarna är dock många och detta vill man komma åt. Att det kommer att finnas undantag är dock ofrånkomligt tror Petter Eiring.
– Det finns de som har trädäck och som måste ha det på grund av lutning och att det skulle bli för svårt och därmed dyrt att plana ut. Men målet är att så många som möjligt ska följa de nya riktlinjerna. Som reglerna ser ut idag så gäller det hela kommunen samt i byarna och det är väl troligt att samma kommer att gälla då de nya riktlinjerna spikas.

Annons
 

Att man vill ha till en förändring beror inte enbart på att kommunen firar 600 år nästa år.
– I och med att många markupplåtningsavtal slutar att gälla till hösten så tyckte vi att det var en väl vald tidpunkt att se över riktlinjerna, avslutar Petter Eiring.


Underlaget till uteserveringarna kommer att diskuteras ordentligt under hösten.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser