Annons

Stämningsfull skolavslutning i kyrkan

En elev fick äran att ringa i klockorna på Sofia Albertina när Dammhagskolans låg- och mellanstadium idag samlades i kyrkan för att högtidligt ta avsked av läsåret och hälsa sommarlovet välkommet.
– Nu vet hela stan att ni snart har sommarlov, inledde prästen Birgitta Sjöstedt innan det var dags att sjunga Idas sommarvisa och för organisten Göran Einegård att släppa loss ljudet i de 5000(!) orgelpiporna. Stämningsfullt minst sagt.

Rektor Lena Andersson tog över mikrofonen och om det inte var kyrkans ljudanläggning som spelade ett spratt så var chefen lite rörd även hon.
Jag är jättestolt över er alla, sa hon efter att ha delat ut diplom, tackat jourkompisar och berömt Cityidrottens personal – vilket följdes av en så rungande applåd att den gav Landskrona Direkts utsände på plats, gåshud.
Cityidrottens ledare, Jonny Karlsson och Marcus Hansson, tackade för uppskattningen genom att själva dela ut lite hedersbetygelser till elever som skött sig exemplariskt på deras lektioner.
– Vi delar ut ett diplom till tolv elever i F-4 som inkluderar en heldag på ridskolan i Viarp och till tio elever i åk 5-6, även det en heldag på Viarp men då ska vi upp i ett motorflygplan. Det är elever vid Alléskolan, Dammhagskolan, Pilängskolan och Tusenskönan som får detta, berättar Marcus Hansson.

Annons
 

Även Rotary passade på att diplomera fyra elever vid avslutningen.
– Det är ett nytt projekt vi har som vi kallar Citykultur. Det involverar museet, biblioteket och Kulturskolan som under sommaren kommer att hålla i en del program. Eleverna som belönades får en terminsavgift betald av Rotary, berättade rektorn och prästen tog över mikrofonen och pratade påpassligt om fotbolls-EM och vikten av att sträcka ut en hand till någon.
– Försök gör något tillsammans i sommar, det mår ni och hela Landskrona bättre av, var hennes budskap.

Göran Einegård slog an tonen till ”Den blomstertid nu kommer” och en vacker skolavslutning var på väg att ta slut och ett efterlängtat sommarlov fanns utanför kyrkoporten.


Kören med de yngsta eleverna lämnade ingen oberörd.


Rektor Lena Anndersson delade ut diplom för gott kamratskap, fina studieresultat, bra motivation, härligt ansvarstagande och allmänt glädjespridande.


Göran Einegård spelade så att nackhåren resye sig.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser