Annons

1200 körsångare gästar Landskrona

I dagarna tre med start imorgon, fredag kommer det att ljuda skönsång över centrala Landskrona. Det är nästan 1200 körsångare från Norden som deltager i den internationella körfestivalen Sång och musik vid sundet. Körerna kommer framföra sina bästa sånger på ett flertal platser runt om i staden.
– Vi är nästan 1 200 sångare och musiker som deltar i festivalen. 384 kommer från Finland, 381 från Norge, från Danmark kommer 160 och från Sverige 214, säger Gunnar Hansson i Öresundsvarvets manskör på körens hemsida.
Konserterna kommer att hållas på Citadellet, utanför City Gross, på Fröjdenborgs Dagcentra, i katolska kyrkan, på Rådhustorget, i Slottsparken, i Sofia Albertina Kyrka, på Landskrona Teater samt på Ven.
– Alla körer erbjuds en möjlighet att vid två tillfällen och på olika konsertplatser, få framträda med ett program på ca 15 minuter per gång. Vi har räknat med 20 minuter per framträdande, vilket då inkluderar uppställning, presentation, applåder och tid för körbyte.

Den centrala punkten för körfestivalen är det stora tältet som slagits upp på Kasernplan. Där kan 1300 gäster lyssna till musik och ta del av annan underhållning under torsdag, fredag och lördag. Bland annat kommer besökarna att kunna lära sig dansa linedance och lyssna till olika artister.
I morgon fredag är det dock deltagarna i festivalen som har fri tillgång till scenen, antingen som solister, som kör, ensemble eller orkester.

Annons
 

Den kanske mest spektakulära punkten inträffar imorgon, fredag. Då kommer ett sångtåg som kommer att gå från Stadsparken vid gamla kyrkans grund klockan 12.00. Marchen kommer att gå genom stadens centrum och avslutas i Teaterparken där festivalen invigs klockan 13.00. Avslutningen sker i Slottsparken på söndag klockan 11.00 med framträdanden av utvalda körer och orkestrar.

Hela körfestivalens program hittar du här.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser