Annons

Wormocupen växer

Första året kom 35 lag, det andra lockade 89 och i år har Wormocupen i fotboll samlat 124 lag.
– Vi har gått ut med inbjudan tidigare och jobbat mera på lagen. Det har gett resultat, säger Martin Lindqvist, cupgeneral hos arrangören IK Wormo.

Första laget anmälde sig redan i november. Det var Brunnby från Höganäs. Wormocupen har samlat lag från i huvudsak Skåne. Men sex danska lag finns också med liksom Örgryte från Göteborg.
Är 124 lag taket, Martin?
– Nej, det tror jag inte. Kanske kan vi ta emot 150 lag.

Annons
 

Cupen omfattar både sju- och femmannalag och spelas för första gången över två dagar. Åldersklasserna är 00-05 bland pojkar och 03/04-00/99 bland flickor.
IK Wormo, som är Landskronas största ungdomsfotbollsklubb, ställer upp med tolv lag. Det var Martin och Mikael Ågren som kom på idén med cupen. Wormo har tidigare haft två mindre cuper, men det var för länge sedan.
– Vi tyckte helt enkelt att klubben skulle ha en egen cup och på den vägen är det, säger han.

Hur ser framtiden ut?
– Det finns planer på hur man ska kunna utveckla cupen. Men inget är klart. Därför vill jag heller inte säga något.

Martin är spindeln i nätet i cupen, men säger att han haft god hjälp av Linda Widell och Patrik Bjurberg. Cupgeneralen kommer förresten att sova ute på Exan, idrottsplatsen.
En annan som har det hektiskt den här veckan är Mats Lundholm, klubbanställd och ansvarig för Exan. Han sköter allt det praktiska och ska bland annat krita tolv 7-manna- och fyra 5-mannaplaner.
– Totalt ställer klubben upp med cirka 100 funktionärer. Cupen är den stora kraftsamlingen under året, säger han.
Anmälningsavgifter, försäljning av godis, fika, varm korv och hamburgare innebär också att cupen ger ett rejält och välkommet ekonomiskt tillskott.

Wormocupen spelas till helgen, 16-17 juni.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser