Annons

Etiopier gästar Röda Korset

Röda Korsets Landskronaavdelning har långväga gäster i veckan. Det är Mr. Kassahun och Mr. Molloka, båda från provinsen Omo i Etiopien som gästar Sverige. De båda är styrelseledamöter i Omos regionala Röda Korsavdelning och de är här för att träffa representanter som deltagit i olika projekt i Etiopien. Bland annat har Landskronakretsen bidragit till vatten- skol- och hotellprojekt.

– Det har varit ett mycket givande arbete och därför känns det kul att våra vänner från Etiopien kan komma hit för att se hur vi har det i Sverige, säger Roger Gustafsson som varit i Etiopien vid ett flertal tillfällen.

Annons
 

– Vi bor hos Roger i Asmundtorp nu när vi är här och när han var nere hos oss så bodde han hos mig. Vi ser varandra som en familj, säger en strålande glad Kassahun när Landskrona Direkt träffar delegationen utanför Stadshuset strax innan de ska träffa kommunfullmäktiges ordförande Lennart Söderberg.

Det är första gången Molloka är i Sverige men Kassahun har varit här en gång tidigare.
– Det var 2009. Då var jag här i 15 dagar.

De båda anlände från Etiopien på tisdagen och stannar i Landskrona till fredag.
Vi åkte på en rundtur i staden igår och fick en trevlig lektion om Landskrona, säger Kassahun och Landskronaavdelningens ordförande Sylva Rampe ser fram emot ett givande besök .
– Nu ska vi träffa en hel del personer innan de på fredag åker vidare till Hässleholm och sedan till Kungsbacka innan kosan åter styrs till Afrika igen, säger Sylva Rampe.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser