Annons

Marcus Olsson svensk mästare

Landskrona Kickboxnings Marcus Olsson tog guld i Svenska mästerskapen i full contact kickboxning som gick av stapeln i Stockholm i helgen.

Marcus Olsson som tidigare tävlat mest i kickboxningens lightcontact disciplin ställde nu upp i full contacts SM för första gången, den största skillnaden mellan light- och full contact är att det i lightcontact endast är möjligt att vinna på poäng medans det i full contact även kan avgöras på så kallad knock-out.

Annons
 

Fightern från Landskrona fick i finalmatchen möta Martin Koll ifrån Göteborg.
– Vi hade studerat Martin lite tidigare och lagt upp en gameplan, en taktik hur han skulle besegras. Vi hade observerat att han var relativt öppen i sin gardering av kroppen, något som Marcus skulle utnyttja, berättar Tony Berglund, ledare och instruktör i Landskrona Kickboxning.

Matchen inleddes i högt tempo och när det var ungefär en halv minut kvar av första ronden så fick Marcus Olsson in en stenhård spark mot magen på Martin Koll vilket resulterade i att göteborgaren fick ta räkning. Han reste sig och ronden löpte tiden ut.

I andra ronden kom Marcus ut med ännu mer självförtroende och jobbade disciplinerat enligt gameplanen och fortsatte bearbeta kroppen på motståndaren med tunga slag och sparkar.

Motståndaren som inte fullt återhämtat sig från fullträffen i första ronden klarade inte av Marcus offensiv och halvvägs in i andra ronden fick han ta räkning igen efter ytterligare en klockren spark. Denna gången återhämtade han sig inte innan domaren hade räknat till tio och vinsten och guldet gick till Marcus Olsson.
– Marcus visade ännu en gång att han tillhör den yttersta toppen av kickboxningssverige och man kan inte vara annat än stolt över att vara tränare till en sådan talang som honom. Nu är det lite ledigt från tävlandet över sommaren men sedan är siktet inställt mot EM i höst, avslutar Tony Berglund.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser