Annons

Konsten att se på konst i en kyrka

I samband med gårdagens högmässa i Sofia Albertina kyrka var det samtidigt vernissage för årets sommarkonstnär, Katarina Erasmies utställning ”Se”.

Det har blivit en tradition att ha en sommarutställning i Sofia Albertina kyrka. Årets sommarkonstnär är bildkonstnären och skulptören Katarina Erasmie som vill utforska ”Konsten att se på konst” genom sin utställning ”Se”.
– Mina bilder i denna utställning har alla ett budskap och alla handlar de om att se, berättar konstnären Katarina Erasmie.

Annons
 

Frågor som konstnären ställer sig själv och betraktaren är:
Vad ser du i bilden? Hur reagerar din själ på färgerna? Vilka associationer får du av motiven? Tolkar du bilden på olika sätt, beroende på var den hänger, till exempel om den hänger i ett sakralt rum eller i en konsthall?

I sina målningar jobbar Katarina Erasmie med akryl, lim och olja, för att skapa struktur och spänning i bilden. Hennes tavlor är alltid gjorda i många lager och hon strävar efter att färgernas inbördes spel ”ska bli magiskt”.

Katarina Erasmie har haft en mängd separatutställningar och samlingsutställningar, bland annat ställde hon 2007-2011 ut en vandringsutställning som visades i kyrkor och församlingar runtom i Sverige – en svit med 10 bilder från Gamla Testamentet. Dessa verk inköptes 2011 av Maria Församling i Helsingborg och kan ses där.

I sommar ställer hon ut i Danmark, som svensk representant, under en jurybedömd internationell konstutställning; International Art Festival of Kerteminde. I oktober kommer hennes verk att visas under en separatutställning på Galerie-in-Kiel i Tyskland.

Utställningen i Sofia Albertina kyrka visas till och med den 27 augusti.


Under hela sommaren kan man i Sofia Albertina kyrka se konsteverk av Katarina Erasmie.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser