Annons

Olycksdag på motorvägen

Inte mindre än fyra trafikolyckor inträffade på motorvägen mellan Center Syd i söder och avfarten till Landskrona norra under torsdagen. Den allvarligaste inträffade vid 19.30-tiden då en lastbil krockade med en lätt lastbil. Tre personer fick föras till sjukhus med okända skador och motorvägen var avstängd i hela fem timmar på grund av att man tvingades sanera kemikalier som läckt ut.

Olyckorna orsakade många trafikstockningar under dagen och Trafikverket ser problem med hur en del trafikanter kör in i vägarbetsområden. Hastigheterna är generellt för höga och avstånden för korta. Många lägger sig för tidigt i höger körfält, samtidigt som andra i hög fart passerar i vänster körfält.
– Vi uppmanar alla trafikanter att använda båda körfälten ända fram tills de går ihop till ett. Kör lugnt fram till vägarbetet, visa hänsyn och tillämpa blixtlåskörning. Varannan bil från respektive körfält, säger Linus Eriksson, trafikledningschef på Trafikverket.
– Kör man så utnyttjas vägkapaciteten bäst och köernas längd kortas. Risken för olyckor minskas när hastigheten sänks i båda filerna.

Annons
 


En bil körde in i mitträcket mellan trafikplats Lundåkra och Center Syd. Den norrgående körbanan stängdes av helt och den södergående hade bara ett körfält.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser