Annons

Daniel Berlin bäst i landet enligt Dagens Industri

Vi har skrivit om honom ett flertal gånger, Daniel Berlin, stjärnkocken som nyligen gått in som delägare i Erikstorps Kungsgård. Idag firar han nya triumfer. I tidningen Dagens Industris Weekendbilaga hyllas hans krog i Skåne Tranås på Österlen till skyarna. Faktum är att Daniel Berlin Krog placerar sig i topp av restaurangerna i Sverige och maten får tio av tio möjliga i betyg.
– Det känns helt fantastiskt. Att bli omnämnd i White Guide är stort men det är ett branschorgan medan Dagens Industri riktar sig till en mycket större målgrupp och därför är genomslagskraften enorm, säger krögaren.
– Faktum är att jag tagit emot 60 bokningar sedan klockan halv åtta i morse.

Omdömena i den prestigefyllda tidningen är något utöver det vanliga. Bland annat skriver recensenterna:
”Det är så läckert att vi sörjer flyktigt när fatet är renskrapat – för att sedan börja längta till nästa punkt på menyn.”
Om vinerna skriver tidningen:
”De genomgående franska vinerna är naturligt eller biodynamiskt framställda. Dessutom är de enastående goda…. Bakom urvalet står Pontus Elofsson, sommelier på omtalade Noma i Köpenhamn, nyligen utsedd till världens bästa restaurang för tredje året i rad.”

Annons
 

Daniel Berlin, som började sin kockbana på Restaurangskolan Selma i Landskrona, har gjort sig känd för att använda sig av lokala råvaror i mesta möjliga mån och att allt som serveras ska vara naturligt eller ekologiskt. Att han nu fått ännu en bekräftelse på att han är på rätt väg gör att han kommer att utvecklas ännu mer.
– Detta gör att jag vågar ta ut svängarna och satsa ännu hårdare på den inslagna vägen.

Att fira att restaurangen idag toppar Dagens Industris krogtestlista är det inte tal om. På krogen i Skåne Tranås har man idag bjudit in inte mindre än 40 vinproducenter från hela Europa.
– Vi arrangerar en vinfestival där vi bjudit in vinbönder från Frankrike och Italien. De kommer att presentera sina viner och berätta om hur de arbetar. En unik möjlighet att träffa människorna bakom vinet och höra om deras värld, säger Daniel Berlin som inte har någon ledighet att tala om förrän i november.
– Nu kör vi här hela sommaren och fram till hösten. I november tar jag ledigt någon vecka innan det är dags att börja med julbordet på Erikstorp och det ska bli riktigt kul.

Att det topplaceringen i Dagens Industri även får eko inom krogbranschen intygar Daniel Berlin.
– Ett bevis för detta är att de ringde från frantzén/lindeberg i Stockholm och då vet man att det är stort. Krogen är bland de bästa i världen så det känns väldigt hedrande.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser