Annons

Nostalgin frodas på Facebook

Just nu flödar lokalnostalgin på Facebook. På senare tid har två grupper utkristalliserat sig och där tendensen är tydlig – man är trött på skitsnack om Landskrona.

Fenomenet Facebook får ständigt nya infallsvinklar. Från att ha varit ett forum för privatpersoner har företag och föreningar gjort sitt intåg och sedan en tid dyker det även upp intressesidor eller grupper. På senare tid har två grupper med Landskronaanknytning, ”Landets Krona i vårt och ”Du vet om att du är från Landskrona om…” bildats och gjort succé, inte minst då en efterlängtad positiv bild av staden skildras av åtskilliga besökare.

Annons
 

 Susanne Donnerhag står bakom Landets Krona i vårt – Jag älskar min hemstad och jag kände att jag var tvungen att göra något som var positivt, säger Susanne Donnerhag i pausen till BoIS match mot Ljungskile där hon serverar varmkorv till journalisterna.
Hur ska vi få folk att flytta hit eller locka hit turister om vi inte själva lyfter fram det som är positivt? Det finns ju faktiskt hur mycket positivt som helst.

Som administratör är hon ofta inne på sidan och kollar så att den inte missbrukas av folk som vill misskreditera någon.
Det svåra är att lägga en bedömningsgrad. Jag kan tycka att ett inlägg är ok medan det kanske sårar någon annan, säger Susanne Donnerhag.
Men jag har bara tagit bort en person i dagsläget och det tycker jag är ett bra betyg till besökarna. Sedan har jag tagit bort ett par inlägg som nämnt personer som inte finns mer. Målet är att hylla staden och inte hänga ut personer som kanske inte hittat sin plats i vårt samhälle, understryker Susanne Donnerhag.

Inne på samma tankegångar är Pierre Andersson som ansvarar ”Du vet om att du är från Landskrona om…” en sida där medlemmarna postar inlägg som fullföljer den påbörjade  meningen.
– Jag har faktiskt inte behövt ta bort någon tråd. Det blir självsanerande, säger han som emellertid inte var beredd på den succé gruppen skulle få.
– Den har bara funnits i en vecka men jag tror att det är en bit kvar innan det når sin topp.

Pierre Andersson talar utpräglad småländska men så flyttade han också till Landskrona från Jönköping 1997.
– Landskrona har sedan dess tagit en stor plats i mitt hjärta och det roliga med gruppen är att det finns så många som liksom jag är jäkligt trötta på svartmålandet av Landskrona. Det är inte så illa här, säger han.

Gör gärna ett besök på sidorna men varning utfärdas, de är starkt beroendeframkallande.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser