Annons

EM-äventyret gav energi

Samtidigt som delar av Landskrona Kvinnliga GF befann sig i Danmark för ”landskamp” mellan värdnationen och Skåne var som bekant Josefine Olsson och hennes tränare Jenny Engdahl-Petersson i den ryska staden Nizhny Novgorod för att delta JEM / EM i rytmisk gymnastik.

Josefine Olsson var tillsammans med Halmstads Hannah Carlsson Sveriges deltagare.
– Allt har varit en fantastisk upplevelse med träning intill världsstjärnor och OS-trupper, säger Jenny Engdahl-Petersson som lovordar inte minst träningshallen.
– Här fanns allt. Sex mattor liggande ute, en tävlingsyta med strålkastare och livesändning i rysk TV.

Annons
 

Båda svenskorna var rejält taggade på att få tävla och gjorde sitt allra yttersta för att uppnå sina mål.
– Tyvärr blev det en del missar och avdragen på utförande poängen blev ganska många. Däremot fick både Hannah och Josefine poäng för sina svårigheter och uppbyggnaden av sina program på ett tillfredställande sätt.

– Alla deltagande länder på EM är väldigt duktiga så flickornas placeringar blev blygsamma, men Hannah och ”Josse”  är tuffa tjejer som tar nya tag.  Det är sådana här tävlingar som gör att man orkar träna de cirka 20 timmarna i veckan i den grå vardagen. Timmar som med all säkerhet kommer att utökas ganska omgående om jag känner flickorna rätt, avslutar Jenny Engdahl-Petersson, som vet vad hon pratar om, själv en gång en av landets ledande RG-gymnaster.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser